04 maj 2010

Resårband

Posted in Uncategorized tagged , den 21:00 av Ann-Christin Lindström Larsson

Har jag gett mig in på något som jag bittert ska ångra? Jag känner mig lite oroad måste jag erkänna. Jag har knutit fram min smålandsväv efter att ha solvat, som jag tror, på rätt sätt i bottensolv och mönstersolv. Skaften med bottensolven har jag knutit upp med trissor och nickepinnar och mönsterskaften hänger i resårband.  Jag har ännu inte knutit upp tuskafttramporna som hör ihop med bottenskaften, men jag knöt trampor till mönsterskaften och sen tog jag bort skafthållarna. Och vad hände! Jo, skaften sjönk! Djupt. Resårbanden orkar inte bära skaften tillräckligt mycket. Det händer absolut ingenting när jag trampar, det finns inget utrymme kvar för någon sänkning av skaften. De är redan så sänkta man kan tänka sig.

Tankarna snurrar i huvudet. Finns det olika kvaliteter på resårband, är mina för gamla och uttänjda, klarar bara proffsvävare att hantera en väv av det här slaget, är boken jag följer inte tillräckligt tydlig, vad har jag missat… Hjälp!

I morgon ska jag ge mig på det hela igen, i kväll är jag alldeles för besviken. Och det blir absolut ingen bild idag, detta visar jag inte för någon.

2 kommentarer »

  1. Desirée said,

    Jomen det är klart att man kan väva med resårband. Man kan ha dem på de vanliga skaften om man väver en smal väv och har svårt att hitta balansen.

    Breda resårband med hål i har jag använt (strumpeband).

  2. Birgitta said,

    Hej! Det brukar funka alldeles utmärkt med resårband. Jag använder sådana där med knapphål i. Du får nog skaffa nya. Jag följer med spänning din smålandsväv.
    Kram Birgitta


Lämna en kommentar