28 juli 2010

Nya tag

Posted in Uncategorized tagged , den 19:45 av Ann-Christin Lindström Larsson

Det var ett tag sedan jag vävde nu och det beror till viss del på vädret. Min lintowvarp har inte tyckt om det varma torra vädret, trådarna brister som för hårt spända fiolsträngar. Dessutom upptäckte jag att jag haft bommen snett, i andra hacket till vänster och i tredje hacket till höger. Kul! Det är inte lätta att släta ut en sådan fadäs, vill jag lova. Men nu ligger det våta handdukar över varpen, i morgon kan det bli väva av.

Jag tappade alltså lusten och ägnade mig åt trädgård, maken och en resa i Dalom i stället. Jag missade en hemslöjdsutställning i Stjärnsund. Det hade varit roligt att se den samling vävprover, som ställdes ut på Polhemsmuseet, men tyvärr, det var stängt.

Jag har också ägnat mig åt att ta hand om ett par vävalster från förra sommarens kurs på Sätergläntan. Vi fick väva 50  cm av några av de tekniker vi testade, de övriga bara ca 20 cm. En halvmeter bolstervar, i treskafts kypert med varpeffekt, passar bra som kudde. Jag har i gömmorna hittat en bit tyg från Jobs, som kan bli bra som baksida. Jag har tvättat både bolstertyget och baksidestyget. Ska det krympa, så ska det krympa innan jag syr ihop bitarna. Men nu har det dykt upp ett nytt problem – innerkudde. Var får man tag på det? I Uppsala, landets fjärde stad, är utbudet minst sagt uselt. Jag behöver en kudde som är 45x 55 eller 40×50.  Var hittar man det?

Bolstertyget och Jobstyget

Annonser

4 kommentarer »

 1. Birgitta said,

  Hej! Inga problem att hitta kudde i passande storlek. Köp en vanlig fjäderkudde 50 x 60 cm på Jysk. Tror att de kostar 39.–. Jag brukar använda sådana som innerkuddar även till mindre kuddar. Det är ju inte så mycket fyllning i dem. Du kan skaka ner fjädern och sy av dem lite om du vill. Men om de bara är 5 cm för stora på varje håll, så är det bara att stoppa in dem i ytterkudden. Innerkudden ska ju helst vara något större än ytterkudden.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

 2. Mia said,

  Har du kollat på IKEA? Eller Coop. Jag köpte två mindre kuddar på Coop för en tid sedan för 29:- /st. Men IKEA har ju en del kuddar av olika storlekar.

  Grubblar fortfarande på varför tramporna fastnar. Jag har löst några problem, men det är väl för varmt…. I morgon tar jag ett tag igen. Det SKA gå att lösa

 3. Stina said,

  På somrarna brukar det bli mindre vävt, så är det med mig i alla fall. Du kommer säkert i gång snart igen.
  När du ska tvätta ömtålig textil, som ditt fina bolstervar, rekommenderar jag Eucalan. Miljövänligt och skonsamt för känsliga fibrer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: